neděle 8. listopadu 2015

Dílna? Pracovna? Atelier? Prostě moje nové doma

Nesmělá myšlenka se objevila už v létě, ale ten pravý impuls přišel po přečtení knihy Michaela Třeštíka "Ta možnost tu přece je".

Ano, ta možnost tu přece je, nemusím přece pořád šít na maličkém stolečku, na kterém současně řežu látky.

Je také možné přestěhovat obývák, sloužící hlavně jako manželův televizní pokoj, do mého pokoje. V obýváku ubude prostor, ve kterém stál rotoped sloužící jako věšák na osušky, ale mně přibude místo na dva pracovní stoly, šicí a řezací. Koncem měsíce u nás proběhne akce "modřanský kulový blesk".

Rozhodnutí padlo koncem září a protože v říjnu byl už dost nabitý program, zajeli jsme do IKEA pro potřebný nábytek už začátkem října a skladovali jsme bedny doma.

Vypracovala jsem podrobný plán na poslední říjnový týden, protože prohodit dvě místnosti v bytě, přičemž do jedné se dává nový koberec a tudíž musí být alespoň na chvíli úplně vyklizený, není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo.

Postupovali jsme podle plánu a trochu ho předbíhali, což bylo v souladu s mým tajným plánem - ono se nedá všechno hned zveřejnit, aby se aktéři nevyděsili. 

Nebudu se tu rozepisovat o tu nečekaně hladké, tu zákeřně kostrbatém průběhu stěhovaní, místo toho sem dám pár fotek.

vystěhovávám svůj pokoj do původního obýváku
látky, samé látky

Látky byly původně uložené ve vestavěné skříni, teď se budou stěhovat do bývalé knihovny. Myslela jsem, že je jen tak přenosím, ale ukázalo se, že knihovna je užší, tudíž je nutné látky přežehlit a přeskládat do nového rozměru. Trvalo to hodiny a hodiny a nakonec jsem většinu látek musela do skříně prostě nacpat tak, jak byly. V tuto chvíli je stav stále nezměněn, ale chystám se na to.

jednoho dne tam budou úhledné komínky podle barev
momentálně je tam chaos
všechno je všude
 Nejhorší chvíle nastala, když se do mého pokoje nanosilo úplně všechno z mého bývalého pokoje. Bylo to 2v1 a nebylo kam šlápnout.

tady už se to začíná pomalu rýsovat, počítačový stůl je na místě a postel taky
šplhadlo je ještě na původním místě a kočky mají obíhačku kolem věcí
stoly už stojí a počítač funguje
přibyly poličky a hledám, jak nejlépe je zabydlet
ještě přebrat papíry a šanony a nalézt místo na drobnosti

můj koutek
kočičí koutek
stále ještě papíry, ale už se rýsuje místo na malé žehlení
minimalista rozhodně nejsem
na stůl vzadu ještě přijde velká řezací deska



na regálu je tyčka, na kterou se dají věšet quilty a něco jako závěs
klipsy jsou z ramínek na sukně
Ještě musím vyžehlit ty látky a přebrat šicí věci v krabicích a nějak utřídit pytle s vatelíny, které jsou nastrkané ve velké skříni v jiném pokoji, ale základ už je hotový. A já jsem šťastná jako blecha.




16 komentářů:

  1. Nádherná pracovna, ať se v ní krásně šije.

    OdpovědětVymazat
  2. Alenka,krásne to máš.Ten obrovský rezací stôl je fantastický! Prajem krásne šitie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Beátko. Stůl je řezací a současně je to prostor, kam při quiltování můžu posouvat deku, po tom jsem hodně toužila.

      Vymazat
  3. Teda, to musela být práce, klobouk dolů! Ale kout máš teď skvělý, ať se ti krásně šije!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Danuško. Ještě se tu stále rozkoukávám a snažím se jednak zlikvidovat resty, jednak dotáhnout do konce žehlení látek a srovnání věcí.

      Vymazat
  4. Krásná pracovna, těším se na to co v ní vytvoříš. Když jsi bez pracovny zvládla tak úžasné věci, tak co teprve teď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Gizelko. No z toho už mám pomalu trému, že se teď budu muset snažit hodně šít, abych si to zasloužila. :)

      Vymazat
  5. Waw, máš krásny súkromný kútik!! Krásne šitie v tom pohodlí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Martičko. Je to tu opravdu nesrovnatelně pohodlnější.

      Vymazat
  6. Ach Alenko, jak já Tě chápu. Bez kuchyně jsme už od září.Velká rekonstrukce domku a kuchyňáří stále odsouvají termín nástupu. Na jaře si také chci upravit dětský pokoj na šití. Tobě se teď bude nádherně tvořit. To se mají dětičky ( deky z lásky) na co těšit. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to přijmi mou účast, rozpracovaný byt či dům je něco šíleného, nic nemá své místo, je to na nervy. Tak ať se to burzo dotáhne do konce. A ten pokoj si rozhodně uprav, je to príma. :)

      Vymazat
  7. Nevím, zda tě nevystěhují z toho útulného místečka, vaši zvířecí spolubydlící:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Doufám, že ne, Renátko. Myslím, že se jim ta změna líbí. .. Chystám se na výstavu tuto sobotu a už se těším, na vernisáž jsem se bohužel nedostala.

      Vymazat
  8. Tyhle stěhovací akce jsou šílený...ale ten VÝSLEDEK!!! Máte to parádní a hlavně kočinda/y můžou dohlížet bedlivým očkem na paničku :). Obdivuju trpělivost při šití těch úžasných dek- krása, krása krása .... :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Jani, a přeju krásnou neděli. ... Jojo, kočičandy dohlíží pečlivě na všechnu práci a taky se snaží "pomíhat". :)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave